Отводняване на помещения и сгради

Повечето хора разполагат с някаква недвижима собственост. Апартамент, къща, вила, гараж, магазин – всеки според възможностите си. Опазването и поддържането на имота е лична отговорност. Едни се трудят неуморно за подобряването и модернизирането му, други се стараят колкото могат, трети просто се водят собственици и оставят нещата на самотек. Понякога обаче се случват непредвидени ситуации, които нарушават комфорта на ежедневието и водят след себе си нерви, напрежение, стрес, финансови разходи и т.н. Наводнението е едно такова събитие.

Причини за възникване на наводнение


В много случаи човек осъзнава своето безсилие пред мощта на природата. Независимо от обстоятелствата, довели до наводнение, последиците са неприятни, а понякога и доста тежки.


Природни бедствия и тежки метеорологични условия


Често причина за наводнение са обилни валежи или снеготопене. В повечето случаи страдат помещения като мазета, приземни етажи, подлези, гаражи и т.н. Обикновено те са разположени под нивото на пътната инфраструктура, което прави достъпа на вода до тях изключително лесен и безпрепятствен.

Не са изключение и случаите на наводнени домове, разположени на уличното ниво. Това са обикновено къщи в селските райони, предразположени към водосбор поради спецификата на изграждането си.

По подобен начин се развиват нещата и когато придойдат минаващи през населените места реки или бъдат изпуснати язовири. Друга, нерядко срещана причина за наводнение е избиване на подпочвени води в недобре изолирани помещения като изби или мазета, изкопи за строежи, дворове.

Битови инциденти


Невинаги природата има пръст в създалата се критична ситуация, довела до наводняване. Некачествени свръзки, остарели инсталации, умора на материалите, запушвания – всички тези фактори в един момент могат да ни изиграят лоша шега. Никой не е застрахован от такъв инцидент. Изпуснал спирателен кран може да причини доста главоболия. Такъв е случаят и със спукана бърза връзка или изпуснала резба.

Не са рядкост случаите, при които първопричината за образуване на малко езеро в дома са запушвания – на сифони, мивки, тоалетни, тръби, щрангове. Задръстени водосточни тръби пък могат да станат причина за избиване на вода на неподозирани места. Една от най-честите причини за наводняване на жилищата обаче са забравените отворени кранчета на чешмите, особено когато е имало спиране на водата. В такива случаи е добре да се подсигурите чрез завъртане на главния спирателен кран, ако имате намерение да излизате от вкъщи.

Как да реагирате в такива ситуации?


Съвсем естествено е в такъв неприятен момент стреса, адреналина и паниката да блокират възможността ви да реагирате адекватно на създалата се ситуация. Много е важно да се отърсите бързо от това състояние, да се вземете в ръце и да предприемете правилните действия.

  • На първо място е от особена важност и в случай, че това е възможно, да спрете подаването на електрозахранване и вода до наводнения обект. Ако не сте в състояние да обезопасите по този начин района, по-добре е да не предприемате никакви действия и да изчакате пристигането на специализиран екип.
  • Ако наводнението е толкова голямо, че се налага евакуацията ви, не забравяйте да вземете с вас важни документи и пари, ако съхранявате такива в сградата.
  • Направете снимки на наводнението, към които впоследствие ще добавите и такива на щетите по сградата и обзавеждането. Те ще са ви от помощ, ако имате сключена застраховка. Прилагането им към иска за обезщетение ще улесни процеса по възстановяване на средствата от страна на застрахователя. Запазете всички касови бележки и фактури за направените от вас разходи, свързани с инцидента.


Не губете време във вайкане, а започнете ремонтни дейности веднага, след като достъпът до сградата стане възможен. Подпомагането с включване на отоплителни уреди на изсушаването ще намали риска от развитие на плесен, мухъл и други болестотворни образувания. Освен това ще се намали значително риска от отслабване на строителната конструкция или нарушаване на нейната цялост.

Отводняване на пострадалите обекти


За да се развият нещата възможно най-благоприятно за собствениците на пострадалите имоти, навременната помощ е от изключителна важност. На разположение на гражданите са не една и две фирми, чиято основна дейност е помощ при отводняване, отпушване, изпомпване и прочие подобни услуги.

Те разполагат със съответната техника, както и с добре обучени за реагиране в критични ситуации хора. Те не само ще отводнят засегнатите обекти, но и ще отстранят всички кални наноси, боклуци и други. Ако желаете, дори ще изхвърлят повредените вещи вместо вас. Естествено ще се радваме, ако изборът ви падне върху нашата фирма. Екипът ни е млад, ентусиазиран и зареден с енергия за справяне с всяка ситуация.

Защо е важно да потърсите специализирана помощ?


Колкото и ентусиазъм да вложите в работата по почистването на едно наводнено помещение, скоро ще се убедите, че подобна задача не е никак лека и не е по силите на всеки. Когато напълно изтощени се огледате наоколо, с изненада ще установите, че нямате особено голям напредък. Влагата в същото време ще напредва безмилостно, пропивайки се все по-дълбоко и ще започне да ви създава допълнителни проблеми. Освен материалните разрушения ще започнат и процеси по образуване на плесени и развитие на вредни за здравето организми.
Професионалното отводняване е бързо и сигурно. Всички отстранени наслагвания и води ще бъдат извозени до подходящи за изхвърлянето им депа. След това ще се извърши почистване, изсушаване и дезинфекция, които да гарантират защита на цялото ви семейство от болести.

Днес намирането на подходяща отводнителна фирма е лесно – едно търсене в Интернет и вече имате десетки варианти. Отзивите на клиентите са най-точния барометър и ще ви помогнат да се спрете на най-подходящата за вас. Няколко са основните фактори, по които да направите вашия избор.

  • Денонощно разположение на аварийни екипи
  • Качествено оборудване
  • Бърза реакция и минимално време до подсушаване на обекта
  • Предоставяне на услуги по почистване, обезпаразитяване и дезинфекция


Нашата фирма е в състояние да покрие всички тези критерии и да ви направи един от стотиците ни доволни клиенти.

Свържете се с нас

ДЕНОНОЩНО 24/7


Защо да ни се доверите?


Адекватната реакция е от особена важност, за да бъдат сведени щетите и разходите на собствениците до минимум. Не губете време да изчислявате колко ще ви струва такъв тип услуга. Ненавременните мерки със сигурност ще доведат до много по-сериозни проблеми и ще изискват финансови вложения, много време и нерви, докато постигнете задоволителни резултати.
Доверявайки се на нашия екип вие правите най-добрия възможен избор и съответно ще получите най-качествената, бърза и на разумна цена услуга.